skip to Main Content

De eerste dagen

Dinsdag 19 januari 2021 werd ik omstreeks 14.00 uur ontslagen uit het ziekenhuis. Voorafgaand kwam de apotheker nog langs met een tasje vol medicijnen en uitleg erover, allemaal goed geregeld en erg duidelijk.

Omdat je zelf de eerste twee weken na de operatie niet mag autorijden (wil je sowieso ook nog niet de volgende dag hoor) werd ik opgehaald door een vriendin. Aangezien ik alleen woon werd door haar ook aangeboden om de eerste week bij hun in huis te komen zodat ze me een beetje kon verzorgen en in de gaten houden. Heel lief, heb dat aanbod met beide handen aangepakt!

Thuis aangekomen me op de bank gezet en een beetje achter de laptop en de tv gezeten. De eerste dagen mag je alleen nog maar vloeibaar voedsel, dus water, thee, yoghurt, melk, koffie, etc. Daar me netjes aan gehouden en moet zeggen, het gaat me eigenlijk allemaal heel goed af. Je merkt echt wel als je genoeg hebt. Echt honger heb je niet, maar je merkt wel wanneer je maag weer leeg is en je lichaam wat brandstof nodig heeft. Woensdag heb ik mijn eerste bakje koffie geprobeerd en dat viel ook goed. Langzaamaan weer de wat “normalere” dingen proberen te eten. Een beschuitje met smeerkaas, rijp geprakt fruit in de kwark, groentesoepje (alleen de bouillon) tot aan de warme maaltijd (eerste op donderdag was stamppot andijvie met een stukje worst). Wonderwel viel dit allemaal goed. En vrijdag kon ik gelukkig weer een grote boodschap doen, dus dat werkt ook weer! En het luchtte ook enorm op.

Deze week heb ik ook weer wat wandelingetjes gemaakt. Begin van de week (woensdag en donderdag) een rondje van circa 1,7 km (was blij dat ik weer terug was, ver genoeg) tot vrijdag een rondje van 3 km wat alweer een stuk makkelijker ging! Dit gewoon rustig opbouwen.

Momenteel is het zaterdag 23 januari 2021, pas 5 dagen na de operatie. Maar voel me super en nog geen een keer misselijk geweest (gelukkig). Vanmiddag brengen m’n vrienden me weer naar mijn eigen huis, kan ik daar verder herstellen. Komende week sowieso ook nog vrij van het werk. Komende donderdag gaan de nietjes van de wondjes eruit, de afspraak is al gemaakt bij de huisarts.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top