skip to Main Content

De operatiedatum, 3x scheepsrecht

Halverwege het voortraject werd de voorlopige operatiedatum bekend gemaakt. Heel spannend natuurlijk want daar leef je naar toe. Voor mij zou dat 17 november 2020 zijn. Een hele mooie datum want de laatste groepsbijeenkomst van het voortraject was op 11 november 2020, dus een week ervoor. Heel blij natuurlijk en helemaal naar deze datum toe werkend zag ik ook met een schuin oog de stijging van de ziekenhuisopnames in verband met Covid-19.

In de week van de laatste bijeenkomst kreeg ik op 10 november 2020 (dinsdags) een telefoontje van Vitalys met een niet zo leuke mededeling. In verband met de Covid-19 situatie is mijn operatie (alle operaties op de 17e en nog wel enkele meer) afgezegd. Het personeel is elders hard nodig in het ziekenhuis. Wat baalde ik hier van zeg! Echt, was even uit het veld geslagen….. Een aantal andere van onze groep waren ook afgezegd en/of verschoven. In verband met de situatie kregen we ook nog geen voorlopige nieuwe datum. Uiteindelijk zijn in november/december 6 mensen van onze groep geopereerd en de andere helft (6 dus) heeft een voorlopige nieuwe datum gekregen.

Ik had gehoopt dat het nog wel voor de feestdagen zou zijn, maar helaas, ik kreeg als voorlopige nieuwe datum 8 januari 2021. Opzich wel een domper want had echt gehoopt om voor de feestdagen te zijn geopereerd. Maar helaas dit was niet zo, dus weer naar deze nieuwe datum toe leven.

Helaas hoorde je dat er steeds meer ziekenhuisopnamen waren van Covid patiƫnten dus in mijn achterhoofd hield ik, het niet willende maar toch, rekening ermee dat 8 januari ook wel weer afgezegd zou worden. Op 30 december werd dit werkelijkheid, werd gebeld door Vitalys dat 8 januari ook niet doorging maar dat de nieuwe datum 18 januari 2021 was. Durfde het eigenlijk niet meer te geloven, maar dacht wel, dit moet wel, 3x scheepsrecht.

Inmiddels was het oud- en nieuw geweest en kwam de datum van 18 januari steeds dichterbij. Gelukkig alles kunnen regelen met m’n werkgever en blij dat hij elke keer de planning weer kon omgooien. Maar had nog wel even een schrikmomentje de vrijdag voor de 18e. Ik werd vrijdag de 15e weer gebeld door een Anoniem nummer (Vitalys belt ook altijd met een anoniem nummer). Denk zal toch niet dat ze de vrijdag ervoor nog afbellen…. maar nee, ditmaal was het de apotheek van het ziekenhuis om nog wat dingen door te nemen… pfff wat was ik opgelucht. Vrijdags al het werk wat afgemaakt kon worden afgemaakt en de rest overgedragen. Nog een weekendje volhouden en dan kon ik me maandag de 18e januari 2021 om 09.00 uur melden in het ziekenhuis, Rijnstate in Arnhem.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top